Streameasy Blog

Een uitvaart via een livestream: een nieuwe manier van rouwen in tijden van COVID-19

Al bijna een jaar lang houdt het Corona virus ons in bedwang. We mogen niet meer samen komen. Niet in restaurants, niet op school, niet op het werk, niet bij vrienden, niet bij familie, niet bij bruiloften en niet bij begrafenissen… Het coronavirus annuleert de grootste momenten van het leven. Voor uitvaartcentra een hele nieuwe uitdaging. Want niet alleen voor de aanwezigen, ook voor de afwezigen die de uitvaart online volgen wilt u een mooi afscheid verzorgen. Tijdens een uitvaart ceremonie wilt u koste wat kost natuurlijk voorkomen dat er onverhoopt iets misgaat tijdens de uitvaart via internet, terwijl u uw aandacht eigenlijk liever wilt besteden aan de nabestaanden, het perfectioneren van de ceremonie, mooie woorden op papier zetten. Kortom: het garanderen van een mooi afscheid. Nu online uitvaarten het nieuwe normaal is, willen wij, Uitvaart Online, begrafenisondernemers ontlasten door middel van ons online livestream platform. Wij maken ons zorgen over het online aspect van de uitvaart, dan kunt u uw focus leggen op de nabestaanden en de ceremonie. Voor het regelen van een perfecte offline én online uitvaart.

De voordelen van Uitvaart Online

Het regelen van een online uitvaart is spannend. Er komen namelijk best wat risico’s bij kijken die er eerst niet waren. Gaat alles goed met live uitzending? Er kan natuurlijk van alles misgaan. Mensen kunnen niet inloggen, de uitvaart livestream loopt vast, de uitvaart livestream wil niet verbinden, etc. Het laatste wat u wilt, is dat er tijdens een live uitvaart technische problemen bij komen kijken, waardoor nabestaanden die de uitvaart online volgen niks of een deel niet meekrijgen.

Uitvaart Online is een betrouwbaar en ervaren livestream platform voor uitvaartcentra, dat zeer eenvoudig in gebruik is. Daarnaast brengt het platform nog veel meer voordelen met zich mee. Zo zijn uitvaarten ook terug te kijken. Het is onvermijdelijk dat een aantal genodigden andere verplichtingen hebben tijdens de uitvaart. Wanneer u kiest voor Uitvaart Online is dit geen probleem want uitvaarten zijn standaard 30 dagen terug te kijken.

De uitvaart livestream is beveiligd middels een unieke inlogcode. Deze code kan vervolgens worden gedeeld met de genodigden, zodat de uitvaart ook online alleen in besloten kring gevolgd kan worden. Daarnaast kan de live uitzending van de uitvaart op zowel de computer als op mobiele apparaten gestreamed worden, wat ons online platform zeer toegankelijk maakt. Wat een probleem kan vormen bij nabestaanden die de uitvaart online volgen, is dat zij niet beschikken over voldoende bandbreedte om de online uitvaart te bekijken op een hoge kwaliteit.

Hoe regel je een online begrafenis bij Uitvaart Online?

Is uw interesse gewekt om uw uitvaarten via Uitvaart Online te streamen? Lees in dat geval verder, dan leggen wij uit hoe het regelen van een online uitvaart in zijn werk gaat. Als eerste stap logt u in op het Uitvaart Online platform met uw inloggegevens. Op het dashboard kunt u vervolgens een uitvaart aanmaken. Bij het aanmaken van een uitvaart plechtigheid, kunt u hier de benodigde gegevens invullen. Na het opslaan van de uitvaart ontvangt u een unieke inlogcode. Deze deelt u met de nabestaanden. Hiermee kunnen zij de uitvaart live volgen of de opname terugkijken. Op ons dashboard kunt u in één handig overzicht zien wat de inlogcodes zijn voor de verschillende online uitvaarten die u heeft aangemaakt en wanneer deze plaatsvinden of eventueel op het moment live zijn.

Uitvaart Online platform aanvragen?

Om contact met ons op te nemen, verwijzen we u graag door naar ons contactformulier. Ook beantwoorden wij graag eventuele vragen. Ook deze kunt u via het contactformulier achterlaten. Nadat de afspraken omtrent het platform zijn gemaakt, zullen wij samen met u de Uitvaart Online applicatie integreren binnen uw eigen website. Ook kunt u hier de achtergrond en thumbnail zelf bepalen. Vanuit uw uitvaartcentrum ontvangen wij een videobeeld van één of meerdere camera’s. Heeft u al camera’s hangen voor opnames, kunnen wij hier ook op aansluiten. Kortom: gegarandeerd een vlekkeloze integratie van het online systeem.