Streameasy Blog

Live Q&A Module voor streaming

Bij het organiseren van een online evenement binnen Streameasy waren er al verschillende mogelijkheden, zoals het toevoegen van een chat en registratie functie, om de interactie met het publiek te vergroten, maar nu is er een nieuw onderdeel toegevoegd. De Q&A module! Streameasy biedt vanaf heden de mogelijkheid om binnen de aangemaakte livestream een vraag en antwoord functie toe te voegen. De kijkers kunnen tijdens de stream een vraag insturen om vervolgens die door de moderator te laten beantwoorden. Een super makkelijke en effectieve manier om de interactie van jouw online evenement nog meer te verhogen!

Wat houdt de Q&A module in?

Met de Q&A module kunnen kijkers gemakkelijk vragen stellen tijdens de livestream. Door het publiek deze mogelijkheid te geven, verhoog je de interactie op een effectieve en betrokken manier. Zo kan je tijdens een presentatie de personen, voor wie het onderwerp eerst niet volledig relevant of duidelijk was, toch nog meekrijgen door hun onduidelijkheden te beantwoorden. Zij zullen zich op deze manier sneller betrokken voelen bij de livestream en zijn zij ook eerder geneigd om interactief mee te doen. Daarnaast breng je de livestream tot een breder aspect doordat de kijkers zelf ook nog interessante onderwerpen en vragen kunnen aansnijden die voorheen onbesproken bleven.

Mogelijkheden binnen de Q&A module

Bij het aanmaken van een online evenement heb je een aantal opties wanneer het aankomt tot de vraag en antwoord functie binnen de livestream. Zo heb je als moderator zelf in de hand welke vragen en antwoorden de kijkers kunnen zien tijdens de stream. Er zijn een aantal opties die je kan instellen voordat je aan de livestream begint (zie afbeelding hieronder).

Bij de eerste optie heb je de mogelijkheid om alle vragen en de bijbehorende antwoorden aan de kijkers te laten zien. Het publiek ziet in dit geval alle vragen die door anderen zijn gesteld. Een groot voordeel van deze optie is dat mensen uit het publiek misschien zitten met dezelfde vraag, maar het niet meer hoeven te stellen omdat ze het antwoord van dezelfde vraag al zien verschijnen

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om alleen de goedgekeurde vragen zichtbaar te maken voor de kijker. De beheerder krijgt alle ingestuurde vragen te zien en kan ze vervolgens beantwoorden en goed- of afkeuren. Het handige van deze optie is dat wanneer er dubbele vragen binnenkomen er maar één vraag goedgekeurd hoeft te worden. Zo zien niet alle kijkers dezelfde vraag voorbij komen.

Bij de derde optie kan je inschakelen dat alleen de vragen die zijn beantwoord zichtbaar worden tijdens de livestream. De beheerder heeft hierbij ook weer zelf in de hand wat er wel en niet wordt getoond. De moderator bepaalt namelijk zelf welke vragen hij of zij beantwoordt.

Als laatste optie kan je er voor kiezen om de Q&A module op privé te zetten. Hierbij kunnen alleen eigen ingezonden vragen en de antwoorden van de moderator worden ingezien door de persoon die de vraag stelt. Hiermee bescherm je de privacy van degene die de vraag stelt.

Als overige optie kan je er nog voor kiezen om de Q&A als overlay in te stellen. Op deze manier is het Q&A scherm niet de hele tijd zichtbaar tijdens de livestream.  
q&a overlay

Al met al is de Q&A module van Streameasy de ideale manier om de interactie met je publiek te vergroten tijdens het streamen. Door de vier verschillende instellingen die je bij het aanmaken van de livestream kan aanvinken, heb je als moderator het zelf ook nog eens in de hand op welke manier de vragen en antwoorden in de livestream verschijnen. Daarnaast kan je er ook altijd nog voor kiezen om de Q&A als overlay in te stellen mocht je niet willen dat het continu zichtbaar is.