Streameasy Blog

Is Streameasy iets voor jou? Ontdek livestreamen

Afgelopen jaar zijn we op veel vlakken en enorm uitgedaagd. We moesten creatief zijn in het organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Veel evenementen werden afgelast of in kleine groepen gehouden, maar ook veel evenementen en bijeenkomsten hebben online plaatsgevonden. Het livestreamen van evenementen en bijeenkomsten is een stuk populairder geworden en we verwachten dat dit populair zal blijven. Een livestream kan een geweldige aanvulling op of vervanging van een offline evenement zijn. In dit blog geven we je wat ideeën over wat je kunt livestreamen met Streameasy. Wil je jouw evenement livestreamen met Streameasy? Lees hier hoe je in slechts enkele stappen online bent.

Streamen bij Sportverenigingen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar livestreamen met streameasy is super interessant voor sportverenigingen. Je kunt met Streameasy bijvoorbeeld eenvoudig belangrijke wedstrijden streamen, zodat mensen vanuit huis live mee kunnen kijken. Daarnaast zijn sportlessen, zoals yoga, pilates of full body workouts heel erg geschikt om te streamen. Zo kunnen mensen gemakkelijk vanuit huis meedoen. Dit kan als aanvulling op de lessen die bijvoorbeeld in de sportschool worden gegeven, maar je kunt er als yoga-/sportinstructeur natuurlijk ook voor kiezen om jouw lessen enkel via livestream beschikbaar te stellen. Zo heb je niet eens meer een fysieke locatie nodig.

Zakelijke evenementen streamen

Ook zakelijke bijeenkomsten en evenementen worden steeds vaker online gestreamd. Webinars zijn hier een goed voorbeeld van. Het livestreamen van zakelijke evenementen heeft verschillende voordelen. Zo hebben op deze manier meer personen de mogelijkheid om deel te nemen. Ook collega’s in het buitenland kunnen deelnemen aan het online evenement. Daarnaast bespaart livestreamen tijd en geld. Doordat deelnemers niet hoeven te reizen, is er geen sprake van reistijd of reiskosten. Bovendien zijn de livestreams van Streameasy achteraf terug te kijken en te downloaden. Handig voor collega’s die de livestream hebben gemist.

Bruiloften livestreamen

Een bruiloft is voor veel mensen een van de belangrijkste dagen uit hun leven. Je wil natuurlijk dat niemand in je omgeving deze bijzondere gebeurtenis hoeft te missen. Gelukkig geldt er op het moment geen maximaal aantal bezoekers meer voor bruiloften. Toch kan het zo zijn dat iemand niet fysiek bij jouw bruiloft aanwezig kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer je familie of vrienden in het buitenland hebt. Het livestreamen van een bruiloft is dan de ideale oplossing. Je bruiloft wordt gelijk opgenomen, zodat je alles zelf later nog eens terug kunt kijken.

Uitvaarten

Speciaal voor uitvaartcentra hebben wij het platform Uitvaart Online ontwikkeld. Hiermee bieden we uitvaartcentra de mogelijkheid om uitvaarten eenvoudig online te streamen. Zo kan iedereen bij de uitvaart aanwezig zijn. Met Uitvaart Online kun je als uitvaartcentrum online uitvaarten inplannen en een inlogcode toekennen aan deze uitvaarten. Met deze inlogcode kunnen nabestaanden de uitvaart online bekijken en later nog eens terugkijken. Het is ook mogelijk de uitvaart te downloaden en op DVD te branden. Lees hier meer over Uitvaart Online.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bijeenkomsten en evenementen die je kunt livestreamen. Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Heb je vragen over het livesteamen met Streameasy? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.