Streameasy Blog

De modules van ons livestream platform

Het livestreamen van evenementen is dankzij het Coronavirus niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan. Hoewel er in eerste instantie niks boven fysieke evenementen leek te gaan, hebben we ons het afgelopen jaar toch aardig goed weten te redden met de georganiseerde online evenementen. Zo werden veel (zakelijke) bijeenkomsten via het internet gestreamd en nabestaanden konden een uitvaart volgen via een livestream. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van platformen waar de livestreams uitgezonden kunnen worden. Zo is het tegenwoordig al mogelijk om een stream te organiseren via YouTube, maar toch kiezen veel bedrijven voor een streamingsplatform als Streameasy. In deze blog vertellen we u dan ook alle modules die Streameasy te bieden heeft waardoor een fysiek evenement helemaal niet gemist hoeft te worden!

Chatten tijdens de livestream

Een groot voordeel van een fysiek evenement is dat er altijd live interactie is met het publiek. Door het creëren van interactie met de spreker en het publiek komt u in verbinding met elkaar en houden de luisteraars hun aandacht er sneller bij. In eerste instantie zou er dan ook worden gedacht dat deze interactie helemaal wegvalt bij het houden van een livestream, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Bij Streameasy kan er namelijk gebruik worden gemaakt van een chat. Op deze manier kunnen de kijkers van de stream vragen stellen en opmerkingen plaatsen. Daarnaast kan de spreker zelf ook vragen stellen aan het publiek. Het publiek krijgt bij de stream dus ook de kans om te spreken en zou ook hierbij de aandacht er sneller bij houden.

White-labeling van de pagina

Wanneer er wordt gedacht aan het houden van een livestream denkt men vaak als eerst aan ‘geen sfeer’ of een ‘koude uitstraling’. Bij fysieke evenementen wordt de zaal altijd sfeervol en naar de huisstijl aangekleed, maar wat veel mensen niet weten is dat dat ook gewoon mogelijk is bij onze livestreams. Door middel van het white-label kunt u uw eigen look en feel creëren per evenement. Zo wordt bij Streameasy uw livestream platform volledig opgebouwd in de huisstijl, krijgt u een eigen webadres waarop de klanten de livestream kunnen bijwonen en kunnen we de stream embedden in uw eigen website. Op deze manier hoeft een online evenement helemaal niet meer afstandelijk of koud aan te voelen en creëert u online dezelfde sfeer.

Gegarandeerde veiligheid tijdens het streamen

Over het algemeen heerst de perceptie dat livestreams niet goed zijn beveiligd en gevolgd kunnen worden door het hele internet, maar dit hoeft helemaal niet waar te zijn. De livestream die u wilt uitzenden is juist heel goed beveiligd door Streameasy. Zo krijgen alle kijkers een unieke inlogcode waarmee zij de livestream kunnen bekijken. Achteraf kunnen de kijkers de livestream ook terugkijken met deze inlogcode. Alleen zij hebben beschikking tot deze code en alleen zij hebben dan ook toegang tot deze afgeschermde stream. Op deze manier bent u verzekerd van een optimaal beveiligde livestream. Echter is het natuurlijk ook mogelijk om de stream publiekelijk te maken en naar de hele wereld uit te zenden.

Registratie van deelnemers

Bij het organiseren van een event kan de organisator registratie verplicht stellen door middel van het stellen van vragen aan de deelnemers. Zo kan er worden gevraagd naar gebruikersnaam, emailadres, wachtwoord en uit hoeveel mensen de organisatie bestaat. Zodra de registratie is voltooid kan de organisator makkelijk zien hoeveel deelnemers zich hebben geregistreerd voor het online evenement.

Al met al brengt livestreamen via Streameasy vele voordelen met zich mee. Zo verliest u tijdens de livestream de interactie mogelijkheid met het publiek niet door onze ingebouwde chatfunctie. Daarnaast is de livestream optimaal beveiligd door unieke inlogcodes. Met deze code hebben alleen de bevoegde kijkers toegang en kunnen ze later de livestream voor een bepaalde periode terugkijken. Door middel van het white-labeling van de pagina kunt u aan de stream ook nog eens helemaal uw eigen huisstijl toevoegen. Ten slotte zorgt het registreren van deelnemers ervoor dat de organisator precies kan zien hoeveel mensen zullen deelnemen aan het evenement. Al deze modules die Streameasy aanbiedt maken het ideaal om uw evenement alsnog online uit te zenden in deze tijden van social distancing!

Heeft u nog vragen of hulp nodig met het starten van een livestream? Klik dan hier om contact met ons op te nemen!